עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
כולנו מכירים את התחושה של להגיע לסדנא לאחר מספר ימים שלא היינו, כי ירד גשם, ואז אנו פוגשים לראשונה אורחים נחמדים שהצטרפו לכלים בצורת כתמים חומים אדמדמים.
חלודה נוצרת, אמנם באיטיות, כתוצאה מחימצון מואץ של הברזל בכלים במיוחד כשהוא בא במגע עם מים או לחות וחמצן שנמצאים באוויר. החלודה גורמת להרס של הברזל ומפוררת אותו, לפיכך ניתן לאמר בצורה ברורה שהחלודה היא אויבת של כלי העבודה האהובים שלנו.
כיצד ניתן להשמר ולטפל בחלודה? אמנה בקצרה את הדרכים הבסיסיות שאתם יכולים לסגל בעבודה היומית כדי למנוע הווצרות של חלודה. החזיקו כלי קטן ובו סמרטוט בד שאתם מיעדים לשימון כלים, אני מחזיק שני סוגים, אחד בד שאיתו אני מנקה ובו זמנית משמן כל כלי שאני מסיים להשתמש בו. בצורה זו גם ניקיתי את הכלי מאבק או נסורת שיכולה לצבור לחות ואח"כ להוביל לכתם חלודה וגם שימנתי את הכלי ומנעתי חשיפה של הברזל לאוויר. הכלי השני שאני מחזיק, הוא כלי עגול קטן ( במקרה שלי פחית של טונה) ובו מגולגל בצורה מאוד הדוקה בד בסגנון בד פלנלית, שאיתו אני מורח שמן על סיליות של מקצועות, ועל משטחי ברזל גדולים יחסית. חשוב שהשמן יהיה שמן שנשאר על הכלי ולא מתייבש או מתאדה, שמן קמיליה שלנו הכי מומלץ למטרה זו, תרסיסים למיניהם אינם מומלצים כלל למטרה זו. מוצר נוסף הוא וואקס הכלים היעודי לשמירה על כלים מפני חלודה.
כיצד ניתן לטפל בחלודה? אדבר כאן על השיטה המכאנית, ולא על השריה בחומרים מסירי חללודה או השיטה האלקטרוליטית. מדובר בעצם בגירוד והסרת החלודה, לשם כך ניתן להשתמש בכל דבר שיש לו חיספוס, כמו נייר לטש, פד של סקוץ לשטיפת כלים, צמר פלדה, אבקות ליטוש למיניהן, וגם באבקת ברזל, שהיא נסורת ברזל שניתן למצוא במפעלי ברזל או אצל משחיזים. אבקה זו בעזרת קצת שמן הופכת למשחה אברסיבית ויכולה להסיר חלודה ביעילות. ואחרון חביב הוא מוחק החלודה היפני שניתן למצוא אצלנו, כל השיטות הללו יכולות להשאיר סימנים על הברזל, וגם לאחר הסרת הנגע תישאר על הברזל כמו הילה או סימן יפה שמזכיר לנו כי פעם היתה כאן חלודה. במידה והחלודה תקפה את הכלי באופן קשה, יש לעבור לאמצעים חזקים יותר.