עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
ראו מה מתרחש בתמונה שלעיל, שני ברנשים מנסרים גזע עץ תפוס במלחצת כפולה בעזרת מסור מסגרת אנכי. ראו את סיבי העץ, הניסור במקביל לסיבים, לשם כך הם בוודאי משתמשים במסור בעל שיני ריפ (RIP), לכן העבודה שלהם תהיה ( היתה) קצרה אולי בחצי מהזמן שהיו מנסרים אילו עבדו עם מסור קרוס. במאמר הבא נדבר על ההבדל הבסיסי בין מסורי ריפ לקרוס.
ההבדל הבסיס בין שיני מסור ריפ לקרוס הוא ששיניים של מסור ריפ מתנהגות כמו מפסלות קטנות ש"מפלסות" דרך בין סיבי העץ ודוחפות את שבבי העץ יחד איתם בזמן הניסור. לעומת זאת שיני מסור קרוס מתנהגות כמו סכינים קטנות שחותכות את סיבי העץ ומייצרות אבקת נסורת עדינה יותר מזו של ניסור ריפ. בנוסף לפרט זה, שיני המסור מעוצבים בצורה שונה, ראו תמונה למעלה.
שיני ריפ גדולים יותר וומשוננים בצורה אגרסיבית יותר כלפי כיוון הניסור. לעומת שיני קרוס שהם פחות אגרסיביים ומכוונים פחות לכיוון הניסור, דבר שמאפשר ניסור קל יותר. לדוגמה, במסור יפני מסוג ריובה, בניסור ריפ, רבים מאיתנו מתחילים את הניסור עם השיניים הקטנות ואח"כ עוברים לשיניים הגדולות. הסיכסוך היא פעולה חשובה בתהליך השחזת המסור כי היא זו שמאפשרת למסור לנוע בחופשיות יחסית בתוך העץ בזמן הניסור. הסכסוך היא פעולה מכנית של כיפוף שיני המסור אחד לכאן ואחד לצד השני, שנעשית בעזרת מסכסך שיניים יעודי, מומלץ לעבור שן שן בעזרת ידית יהלום וללטש את קצות השיניים לכדי יצירת מיקרו פאזה אחורית בקצה הקדקוד. פעולה זו מחזקת את קצה השן ומאריכה את פרק הזמן בין השחזה להשחזה. כאן למטה צירפנו לכם שני מוצרים הכרחיים להשחזת מסורי יד מערביים שניתנים להשחזה. ( לא כל מסור ניתן להשחיזו).
התמונות לקוחות מהספר CLASSIC HANDTOOLS של גארט האק.