עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
המסורים היפניים מחולקים ל3 משפחות או סוגים עיקריים, ריובה, דוזוקי וקאטאבה, אח"כ ישנם מסורים מיוחדים, אבל השלושה שציינתי בראש הן הלב הפועם של הנגרות היפנית המסורתית.
מסור ריובה RYOBA הינו מסור דו צדדי, כלומר בעל שני צדדים מנסרים, כל צד בעל תצורת שיניים שונה המיועדת לניסור שונה. השיניים הגדולות מיועדות לניסור במקביל לסיבים, ניסור שנקרא באנגלית ריפ (RIP CUT), והצד השני בעל השיניים הקטנות יותר מיועד לניסור בניצב לסיבים או ב90 מעלות לסיבים[ והוא נקרא קרוס ( CROSS CUT).
המסור ללא גב לכן גמיש, ויכול להכנס אל תוך עובי הקורה ולנסר אותה לכל אורכה, הגדלים המוצעים הם 180 מ"מ, 210 מ"מ, 240 מ"מ, 270 מ"מ, ו 300 מ"מ. המידות מתייחסות ל אורך ההב החותך. כאשר הגודל הסטנדרטי הוא 240 מ"מ.
עובי הלהב מתחיל ב 0.6 מ"מ ועולה כאשר אורך המסור גדל. לכן נמצא שבמסור 300 מ"מ עובי הלהב יהיה 0.75 מ"מ או באזור 0.8 מ"מ.
מה שמייחד את מסורי הריובה הטובים שאנחנו מייבאים, ממותגים איכותיים כגון קאקורי KAKURI, גיוקוצו GYOKUCHO, נאקאיה NAKAYA, שהשיניים בצד ריפ RIP עוברים השחזה פרוגרסיבית, כלומר המסור בחלק השקרוב לידית יהיה בעל שיניים קטנות יותר, ואט ואט השיניים יגדלו לכדי מצב שבקצה הלהב השיניים כמעט כפליים בגודלם מהשיניים שקרובות לידית, דבר זה מאפשר התחלת ניסור קלה יותר וכשהמסור כבר יצר לעצמו את החריץ ניתן לעבור להשתמש בכל אורך הלהב ולנסר במהירות כפי שרק מי שניסה מסור יפני יכול להבין.
יש לשמור על המסורים נקיים, מומלץ לנקות את השיניים משאריות שבבים שנתקעו בהן, ולשמן אותם מדי פעם למען ישמרו מפני חלודה.
המסורים בתווך המחירים שאנו מציעים הם מסורים בעלי להבים מתחלפים, למעט אחד, וזה אומר שבמידה וניסרת ועיקמתם את המסור אן פגעתם במסמר ונשברו לכם שיניים, כל שעליכם לעשות הוא להזמין לכם להב חלופי. אנו משתדלים לעדכן את האתר ולהצמיד לכל מסור את הלהב החלופי המתאים בדף המוצר ככה שתוכלו למצוא את הלהב שלכם בקלות.
אנחנו בטול עדן הבאנו לראשונה לישראל את המסורים היפניים באופן סדיר. המסור הראשון שהבאנו היה מסור משיכה יפני מסוג ריובה 240 מ"מ של קאקורי, ואח"כ באו כל השאר.
למסורי ריובה בטול עדן לחצו כאן
מסור משיכה יפני דוזוקי הוא מסור גב המיועד לניסורים עדינים ומדוייקים יותר מאשר מסורי הריובה והקאטאבה. הדוזוקי המסורתי עשוי פלדה קפיצית איכותית דקה מאוד, עובי הלהב יכול להתחיל ב 0.3 מ"מ ולהגיע גם ל 0.2 ו 0.15 מ"מ. מכיוון שהלהב כל כך דק חייבים לשזור אותו בתוך שרוון פלדה, הגב, שמחזיק את הלהב ישר. מסורי דוזוקי משמים לניסור מדוייק של מחברים רגון סין וגרז או זנב יונים, לניסור של חלקי עץ לבניית כלי נגיה, לניסור אל חריצים לשריגים של גיטרה ועוד הרבה מאוד שימושים אחרים. המסורים היקרים בעבודת יד יהיו בעלי שיניים לא מוקשות, וזה אומר שהלהב אינו ניתן להחלפה, אלא יש להשחיזו. וביפן אכן ניתן לשלוח את המסורים מסוג זה להשחזה. דבר לשא אפשרי בישראל, פשוט כי אין לנו את הידע, היכולת והסבלנות לבצע משימה שכזו. בטול עדן אנו משווקים מסורים יפנים מסוג דוזוקי מהחברות המובילות ביפן, חברת נאקאיה נחשבת לחברה המובילה בתחום, נאקאיה מייצרת את גם המכונות שמייצרות את המסורים ומשאירה לעצמה פלח קטן של ייצור מסורים מתועשים ברמה גבוהה מהסטנדרד. חברת גיוקוצו הינה החברה היצרנית הידועה בעולם בקרב הנגרים החובבים, יותר הכל מותג אחר, וזאת בזכות המוניטין הטוב שיצא למסורים שלהם, בכולל בתוכו איכות מעולה ומחיר טוב. אני יכול להעיד גם שהפלדה מסורי גיוקוצו אינה נוטה להחליד כל כך מהר, וזה יתרון שלא צריך לזלזל בו.
למסורי דוזוקי באתר של טול עדן לחצו כאן
מסור קאטאבה, ( בדומה או בשונה לחרב הסמוראים שנקראת קאטאנה) הוא מסור יחודי. בעצם זה המסור היפני הקלאסי לניסור גס של עץ, בשונה מהריובה הדו צדדי, ש לנו המערביים קצת קשה להתרגל אליו. מסור הקאטאבה יותר ידידותי למשתמש המערבי. למרות שהינו מסור משיכה לכל דבר. מסורי קאטאבה בדרך כלל יהיו בגודל שמתחיל ב 250 מ"מ ועולה עד ל 300 מ"מ ואף יותר במקרים מיוחדים. בהיותו מסור בעל שיניים בצד אחד ולא דו צדדי, קל לנו לעבוד איתו כי כשאנו מנסרים איתו לעומק העץ אין חשש שהשיניים מהצד השני ( כמו בריובה) יכנסו לחריץ הניסור בזמן הניסור. לכן אנחנו מקבלים ניסור נקי יותר ברב המקרים מאשר עם הריובה, תלוי גם בצפיפות השיניים של המסור.
גם בהיותו חד צדדי אין סכנה שגב המסור יגרום לאיזה שהוא נזק לעבודה שלנו. בנוסף רוב מסורי הקאטאבה של היום הם מסורים אוניברסליים, מילה יפה, אבל גם מאוד יעילה, כלומר תצורת השיניים של המסור מאפשרת ניסור טוב ויעיל גם בריפ וגם בקרוס, בעצם לקחו את הריובה ואיחדו את שני הצדדים לכדי מסור אחר וקראו לזה קאטאבה.
המסורים המסורתיים הם אלו בעלי הידית עץ מלופפת בראטן של במבוק. אך כיום תעשיית המסורים היפנייםף בדומה גם לעשיות אחרתף כמו של סכינים וכו, הולכתת לכיוון של ידיות פלסטיק או גומי מיוחד שנח מאוד לעבוד איתו והוא מפחית עייפות בזמן השימוש בכלי. תוסיפו על זה את היכולת של חלק מהמסורים להתפל אל תוך הידית וקיבלתם כלי מנצח. כלי שקל לשאת אותו בתיק א ברכב, שהשיניים שלו מוגנות בתוך הידית וגם הסביבה מוגנת מהשיניים החדות בכך שמסור מקופל אל תוך עצמו. סוג הפלדה של רב המסורים היפניים היא פלדה קפיצית שבדית , תלוי ביצרן, שעוברת תהליך הקשיה של השיניים, לכן ברב המקרים המסורים היפניים המתועשים יהיו עם להבים מתחלפים, שכן לא ניתן להשחיזם בופן ביתי.
טיפ שאני יכול לתת לכם לגבי להבים ישנים של מסורים יפניים, יש להם מספר שימושים בסדנא הבייתית, שימוש ראשון הוא להשתמש בהם כספייסרים לעבודות מפסלת עדינות כמו חציבת מורטיסים או זנב יונים. והשימוש השני הוא יצירת סקרייפרים אישיים בכל צורה שתנהיה לנו נוחה או מעניינת לצורך עבודה בסדנא.בקציור לא לזרוק להבים של מסורים יפניים ישניים.
למסורי קאטאבה באתר של טול עדן, לחצו כאן